A Cordyceps gyógygomba          "Minden földi öröm között a szerelmi vágy, az érzéki örömök esszenciája..."

- mondta az a tibeti orvos is, aki először nevezte a cordyceps gombát a Himalája Viagrájának. Pedig ez a természetes, mellékhatások nélküli vágyfokozó nem csak az éjszakákat teheti szebbé.

Évszázadok óta

A cordyceps a ganoderma mellett a DXN termékcsalád másik szuperhatékony gyógygombája.
Ez a gombafaj - amely 3 000 méter feletti magasságban él Tibet és Kína hatalmas, és szinte megközelíthetetlen mocsárvidékein -, nem túl barátságos élőlény: hernyókon, rovarokon élősködik, behatol a gazdatest szöveteibe, mint valami űrlény egy sci-fiből.

A Cordyceps gomba goromba természete ellenére évszázadok óta fontos eleme a kínai orvoslásnak, de nem csak afrodiziákumként, vagy a férfierő megőrzésére használják, hanem vesebetegségekre, szívproblémákra, tüdőbajra, vagy akár még a tuberkolózis kezelése során is alkalmazzák!
Májvédő, tumor megelőző, és libidónövelő hatásai ismertek.

A cordycepsnek vitamintartalma is igen magas; E-vitamint, B-vitaminokat, K-vitamint, aminosavakat, zsírsavakat, szénhidrátot, és a DNS felépítéshez szükséges nukleotidokat tartalmaz.

Igazi világcsúcs

Ez a különleges gombára a kilencvenes években figyeltek fel a kutatók, amikor a Németországban tartott Szabadtéri Atlétikai VB-n 5 kínai sportoló világcsúcsot döntött.

Naná, hogy a nyugati orvosok tudni akarták, mitől táltosodtak meg így a kínai versenyzők! Természetesen doppingra gyanakodtak, de a vizsgálatok kimutatták, hogy az ázsiai sportolók semmilyen illegális szert nem fogyasztottak.

A Cordyceps, vagy más néven a kínai hernyógomba fogyasztása növeli a szervezet teljesítőképességét, az energiaszintet, javítja a szervezet oxigénfelhasználását, valamint karbantartja a szívet és az érrendszert.

Népszerű étrend-kiegészítő a magyar és a nemzetközi sportolók körében egyaránt.

Több szinten is felveszi a versenyt

A kínai hernyógomba persze nem csak a sportban, hanem egyéb, állóképességeket igénylő tevékenységekben is bizonyítottan hatásos. Nem véletlenül hívják a Himalája Viagrájának.

5 szinten veszi fel a versenyt a potenciaproblémákkal:

  • Felébreszti a vágyat ? nincs kihűlt kapcsolat, csak kevés motiváció!
  • Csökkenti a változó kor tüneteit ? ne hidd, hogy a férfiaknak nincsenek panaszai!
  • Segít a merevedési zavarok enyhítésében
  • Csökkenti a stressz-szintet ? hiszen sokszor nem is testi, hanem lelki panaszok állnak a háttérben
  • Növeli az állóképességet ? új értelmet nyer a ?szeretkezni kifulladásig?
A Cordyceps szedése nem csak az erősebb nem tagjai számára ajánlott, hanem a hölgyeknél is, akiknél szintén hatással van a vágyra, sőt, tudományos kutatások bebizonyították, hogy a meddőségnek is hatásos ellenszere lehet!

Alkalmazzák cukorbetegeknél, mert beindítja az inzulin felszabadulását, májbetegeknél, mert segít helyreállítani a normál májfunkciókat, rákbetegeknél és a vese védelmére is.

Back to Top